Om oss

Gitte Hansson heter jag och driver Hallens Hund & Träning.

 

Har tidigare arbetat som handikappassistent och elevassistent under många år , och även läst på lärarhögskolan.

 

Jag är utbildad hundinstruktör, klickerinstruktör, rallylydnadsinstruktör och domare i rallylydnad.

Är under utbildning till hundpsykolog och beteenderådgivare.

 

Tycker det är viktigt med utveckling så jag deltar kontinuerligt i olika vidareutbildningar.


Du kan läsa om mina utbildningar HÄR!

 

Att få arbeta med hundar och deras ägare är en givande del i mitt liv, likaså träningen med mina hundar, Reiki och Bounty.

 

Det jag fokuserar på är att få människor att utveckla sin kunskap om hur hundar lär, hur vi bygger en relation genom samarbete, hur vi delar upp övningar för att göra det lättare för hundar att förstå vad vi vill. Givetvis så får människan också samma bemötande. Jag är utrustad med ett glatt humör, ett stort tålamod, envishet och positiv inställning till det mesta.

 

Jag är medlem i Åhus BK där jag håller kurser i rallylydnad och allmänlydnad. Där kommer jag också hålla tävlingslydnadskurser efter jag är färdigutbildad SBK-instruktör i lydnad och bruks. 

Hundarna

Bounty är vår nya familjemedlem och är av rasen border collie. Han är mycket trevlig och social. Bounty skall valla får och tränas i rallylydnad och lydnad. Möjligtvis det blir en hel del spårträning för han har en väldigt bra nos.

 

Bounty är lätt att tycka om, han ger hela sitt hjärta till alla som vill. Han är en bra lekkompis till vår äldre hund Reiki. Bonty vill vara nära oss, och kryper gärna upp i soffan tätt intill. Helst så vill han balansera på oss och tar inte sig fram på de lättare sätten. Tror han är en bergsget. 

 

Bounty älskar sin lillmatte, Tilde. Han hälsar henne alltid välkommen när hon kommer hem från skolan eller när hon vaknar på morgonen. Husse är ju också en favorit, när han kommer hem från jobbet. Ja Bounty har verkligen ett stort hjärta. 

 

Reiki är vår härliga schäferhane, på snart 5 år. Han är tränad mest i rallylydnad. Det var meningen att han skulle tävla i både rallylydnad och lydnad, men strul med magen, klåda (som visade sig vara en rejäl foderallergi) så fick vi lägga det på hyllan. Dessutom så var han överrörlig under tiden han växte vilket gjorde att han fått ryggproblem. Men vi fortsätter träna och ha roligt. 

 

Reiki växte upp med vår gamle Herman, och efter att han gått bort var han ganska ensam i ett antal månader, innan Bounty kom in i vårt liv. Reiki är väldigt snätt och tålmodig mot Bounty, nästan för snäll ibland. De myser tillsammans, leker tillsammans och tränar tillsammans. 

 

 

Vår änglahund Herman som fick somna in i november 2011, blev 8,5 år.

 

Herman tävlade i rallylydnad och lydnad innan han blev sjukpensionär. En härlig schäfer/rottweilerkille som är otroligt saknad.

 

Hermans värld ändrade sig helt när Reiki kom till vår familj. Denna lille valp lärde Herman att det var roligt att leka och lärde också honom hur gott det var med närhet. Först blev Herman lite obekväm när den lilla valpen la sig precis intill, men vande sig efterhand.

 

Herman var en utmaning, som lärde mig mycket om honom som hundindivid. Det är han som har lett in mig på hunderiet och jag fortsätter i den andan. En hund som beter sig illa kan ha ont. Så var det i Hermans fall. Det tog bara så många år innan vi hittade vart det onda fanns. När vi väl hittade det och fick rätt behandling så ändrade Herman sig totalt.

 

Saknar dig min lille brunöga....