RALLYLYDNAD

Rallylydnad ökar samarbetet, kontakten och följsamheten mellan hund och ägare. Det är väldigt roligt och givande sätt att utöka sin hunds vardagslydnad.Dessutom så får hunden miljöträning och social träning när man går kurs och tävlar. Vi själva träffar andra som har samma intresse som oss. 

 

Rallylydnaden är mindre strikt än lydnad men det gör det absolut inte lättare bara för det. Så ge dig och din hund en utmaning.

 

Vi behöver inte tävla med vår hund men vi kan träna tävlingsmässigt för att få uthållighet hos hunden och den roliga utmaningen som rallylydnaden ger oss. Det går även att kombinera med andra hundsporter.

 

HÄR kan du hitta momenten i rallylydnad (Svenska Brukshundklubben)

 

HÄR kan du läsa mer om rallylydnad (Svenska Brukshundklubben)

 

Gå gärna in på och läs om rallylydnad på RALLYLYDNAD FÖR ALLA

 

 

Om instruktören

Utbildade mig till dipl rallylydnadsinstruktör 2007 och tog med det till min dåvarande hemmaklubb i Blekinge, Olofströms BK.

 

Vidareutbildade mig till domare 2010, tävlade inofficiellt i nybörjarklass med Herman och blev inoff. rallylydnadsmästare i nybörjarklass innan han blev sjukpensionär.

 

Nu när rallylydnaden blivit officiellt så har jag blivit certifierad rallylydnadsinstruktör och auktoriserad rallylydnadsdomare SBK. Jag håller även kurser på brukshundklubbar.

 

Jag har hållit i kurser, workshops, rallylydnadsinstruktörsutbildning och rally-tricks kommer göra det fortsättningsvis. Det går bra att anlita mig till er klubb/förening.  

 

Efter en lång tids uppehåll så tävlade jag och Herman en sista gång, september 2011 i en officiell nybörjarklass och vi hamnade på pallen, med 93 poäng. Inte dåligt efter lång tid utan träning. Tyvärr så fick Herman somna in i november därefter.

 

Jag och Reiki tränar inför att börja tävla, men vi väntar med att starta tills vi har fått bukt med allergi och överörligheten i rygg.