HUNDMÖTESKURS

 

Har din hund problem i hundmöten?

Blir den upprörd, arg och gör utfall eller får glädjefnatt och skall fram till varje pris? Då är detta kursen för er. 

 

På denna kurs lär ni hur ni kan arbeta med er hund på ett positivt och konstruktivt sätt, där vi ändrar associationer, arbetar med självkontroll, och lär hunden hur den kan hantera dessa situationer. Att kunna få känna kontroll är en faktor som minskar stressande situationer, även för hundar. 

 

Första kurstillfället är teori på 2 timmar och sedan har vi fyra kurstillfällen där ni arbetar praktiskt med era hundar. Det är max 4 hundar på kursen. Det är viktigt att hundar och ägare känner sig trygga.

Kursen innehåller 2 h teori och 6 h praktik. Max 4 hundar.

 

Kurspris: 1150 kr inkl moms. 

 

Min Herman var anledningen till att jag började att fördjupa mig i hundars beteende. Han hade i början inte några större problem med andra hundar, han var socialiserad och vi gick flera kurser. Men så ändrades hans beteende och han började göra rejäla utfall. Som så många andra reagerade jag med förtvivlan, ilska och uppgivenhet. Men vi hade mycket glädje också. Dock hade jag en period där jag allvarligt trodde att det var fel på min ledarskap och Herman försökte ta över herraväldet. Under denna tiden vart jag en mycket arg människa. Tills jag kom på att det inte alls var fallet. Jag lade ledarskapet på hyllan, började intressera mig för inlärning (klickerträning) och det blev bara bättre och bättre. Jag började också misstänka att Hermans beteende berodde på att han hade ont någonstans. Det tog flera år innan vi hittade stället i ryggen och med behandling ändrade han sig totalt. 

 

Hermans kritiska zon, var ganska stor. Andra hundar fick inte komma närmare och han var ganska känslig för mötande hundar som inte betedde sig som sig bör. Han gjorde inte skillnad om det var tik eller hane. Många mötande hundar drar sig fram i kopplet vilket gör det svårt att göra sig förstådd. Vi tar även in hundar i situationer som de inte kan hantera. 

 

Jag ville att Herman skulle kunna känna sig trygg och kunna passera andra hundar utan att göra utfall, men också känna att han hade kontroll över situationen. Detta lyckades vi till slut med.